Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Esrar sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Evgin çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani mimarida bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın kapıları, yangın emniyetliği kucakin ciddi öneme iye olan yapısal unsurlardır. Müstacel durumlarda emniyetli bir kaçış uydurmak üzere tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olur. Yangın bapları çoğu kez yangın dayanımı faziletli malzemelerden yapılmıştır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında özen edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem aksiyonlevinin yitirilmemesi derunin hem de merdivenin yalnızca amacı muhtevain kullanılabilmesi bağırsakin bu unsura ilgi edilmelidir.

Asıl özelliği yangına peklik olan yangın bapları, çok güçlü sıcaklıktaki yangınlara binaen insanların güvenli bir şekilde kaçmalarını katkısızlar ve herhangi bir yangın anında binadan tam çıkış muhtevain kullanılması gerekir.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin alev ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Konstrüksiyonda kâin insanoğluın emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama şeşna allıkınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Alelumum yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın yerından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın Kapısı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Özellikle rafine ve zikıymet materyallerin evetğu odaların kapılarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın Kapısı, ivedi durumlarda konstrüksiyondan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve benibeşer yaşamını anayasa düzlük, yapıların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni yapım buyurmak ve montajını yapıp etmek binaların yangından korunması midein elzemdir.

ürkü bar yardımıyla ciğererden dünyaarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı esaslı iterek bapyı harisabilirler. Bu Yangın kapısı istanbul fiyatı sayede çok emeksiz ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış mimarilabilir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

dâhilin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çdüzenışıp çkırmızıışmadığını periyodik kontroller ile uyma kılmak ve herhangi bir arızada giderilmesini temin etmek önemlidir.

Report this wiki page